Welkom bij Het ID Atelier van Ingrid van Elburg. Creatief met jouw idee!

Therapeutische begeleiding of privé-tekenlessen


Als gediplomeerd creatief therapeute komen er mensen op mijn pad die zich goed kunnen uiten en rust vinden in beeldend bezig zijn. Dit gaat het best in een rustige omgeving met passende aandacht van iemand die thuis is in het beeldend werken. Goed mogelijk dat ik deze persoon voor jou of u kan zijn.

Meer over deze therapeutische begeleiding.

Ben je op zoek naar een tijd en plaats om met behulp van tekenen of schilderen tot rust te komen, ervaringen te verwerken, of om persoonlijk sterker te worden, is individuele creatieve therapie een mooie mogelijkheid. In een veilige en vertrouwde situatie kan je werken aan een doel wat we samen vooraf gesteld hebben. Dat kan op technisch vlak zijn: leren schilderen met acrylverf, maar ook op persoonlijk vlak. Dan kan je denken aan: ontspanning vinden, omgaan met alle drukte, zelfvertrouwen ontwikkelen.

In een eerste kennismakingsgesprek kan je vertellen waar je naar op zoek bent, ervaren of er een klik is met mij als begeleiding in een proces naar een helder te formuleren doel. Soms komen kinderen en jongeren eerst een aantal uren individueel om daarna hun creatief proces verder uit te laten groeien in de reguliere groepslessen.

Er is samen te kijken naar een passend traject, ook om het financiëel haalbaar te houden.

Soms is het mogelijk een groot deel via Persoonsgebonden Budget te ontvangen via het Centrum voor Jeugd en Gezin.